Παράξενα-Περίεργα-Μεταφ σικό, ότι πιο περίεργο θα το βρείτε εδώ. Άρθρα με μεταφ σικές δραστηριότητες περίεργα φαινόμενα - ανεξήγητα φαινόμενα,ντοκιμαντέρ,έρε νες από την Ελληνική ομάδα μεταφ σικών ερε νών Paranormal Research Crew -Greek Ghosthunters.
Ιστορικό
Ότι πιο περίεργο θα το βρείτε εδώ!!!
Greek Ghosthunters
FACEBOOK
TO SITE ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ PARANORMAL RESEARCH CREW - GREEK GHOSTHUNTERS

GHOSTHUNTERS.GR PARANORMALTEAMS.NET

Το στοιχειωμένο σπίτι του φιλοσόφου Αθηνόδωρου

Αθήνα, Ελλάδα – 1ος μ.Χ. αιώνας (καταγεγραμμένο)

Δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς έγιναν για πρώτη φορά δημοφιλείς κάποιες «πραγματικές» ιστορίες φαντασμάτων˙ μια τέτοια υπόθεση θα ήταν ανώφελη σε κάθε περίπτωση. Οι ιστορίες φαντασμάτων ήταν δημοφιλείς από την εποχή της προφορικής διάδοσης και πιθανόν να παραμείνουν έτσι για αρκετό καιρό ακόμη, όσο οι άνθρωποι θα έχουν την επιθυμία να φοβούνται κάτι.

Γνωρίζουμε, ωστόσο, πότε τέτοιες «πραγματικές» ιστορίες φαντασμάτων άρχισαν να καταγράφονται από «αξιόπιστες» πηγές και μια από τις πιο αρχαίες ιστορίες είναι εκείνη με την υπογραφή του Πλίνιου του Νεώτερου.

Πέρα από την αρχαιότητά της, αποτελεί μια αρκετά τυπική ιστορία φαντασμάτων σε αρκετά σημεία της. Αυτό που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό σε αυτή την ιστορία είναι η εμφάνιση του φαντάσματος. Είναι επίσης πιθανόν να φέρει την ευθύνη για το στερεότυπο που έχει δημιουργηθεί ότι τα φαντάσματα κουβαλούν αλυσίδες, όπως και η παρουσία του Bob Marley στην ιστορία του Charles Dicken .A Christmas Carol..

Ο Πλίνιος ο Νεώτερος διατηρούσε καλές σχέσεις με τον περισσότερο γνωστό θείο του, Πλίνιο τον Πρεσβύτερο, παρόλο που και οι δύο έκαναν το ίδιο πράγμα: ήταν σχολαστικοί και προσεκτικοί καταγραφείς αυτών που έβλεπαν και άκουγαν. Ο Πλίνιος ο Νεώτερος ευθύνεται για ό,τι γνωρίζουμε για τη Ρώμη, όταν αυτή βρισκόταν στην ακμή της αυτοκρατορίας της. Καμιά από τις επιστολές του δεν αφήνει ενδείξεις ότι ήταν ένα αφελές ή προληπτικό άτομο, ωστόσο ο ίδιος εγγυήθηκε για την εγκυρότητα μιας συγκεκριμένης ιστορίας φαντασμάτων που είχε ακούσει. Τα παρακάτω είναι αποσπάσματα μιας επιστολής του προς τον Lucias Sura:

«Υπήρχε στο παρελθόν στην Αθήνα ένα μεγάλο και όμορφο σπίτι, το οποίο όμως είχε αποκτήσει τη φήμη ότι ήταν στοιχειωμένο. Ο κόσμος περιέγραφε πώς ακούγονταν αποκρουστικοί θόρυβοι μέσα στη νύχτα: μεταλλικοί ήχοι από αλυσίδες που όλο και δυνάμωναν, ώσπου ξαφνικά εμφανιζόταν ένα απεχθές φάντασμα ενός γέρου άνδρα που έδινε την εικόνα μιας αξιοθρήνητης αθλιότητας και ταλαιπωρίας. Τα γένια του ήταν μακριά και μπλεγμένα, τα μαλλιά του ατημέλητα και αχτένιστα. Τα λιπόσαρκα πόδια του ήταν φορτωμένα με το βάρος σφιχτών δεσμών που έσερνε αποκαμωμένα, βγάζοντας ένα επώδυνο στεναγμό. Οι καρποί του ήταν κι αυτοί δεμένοι με μεγάλες και βαριές αλυσίδες, ενώ κάθε τόσο σήκωνε τα χέρια του και κουνούσε τα δεσμά του με αδύναμη μανία.».

«Αρκετοί που ήταν δύσπιστοι και κορόιδευαν τις φήμες για το φάντασμα και ήταν αρκετά θαρραλέοι για να παρακολουθήσουν όλη τη νύχτα το σπίτι, κατατρόμαξαν στη θέα του φαντάσματος και, το χειρότερο, αρρώστια ή ακόμη και θάνατος ήταν η μοίρα όσων είχαν τολμήσει να περάσουν αυτούς τους καταραμένους τοίχους μετά το σούρουπο. Το σπίτι απομονώθηκε. Τοποθετήθηκε μια πινακίδα που έγραφε «ενοικιάζεται», αλλά τα χρόνια περνούσαν και το σπίτι ερείπωνε και κατέρρεε.».

Τότε προφανώς ο φιλόσοφος Αθηνόδωρος, ο οποίος είχε μείνει χωρίς λεφτά, είδε το σπίτι, καθώς έψαχνε ένα μέρος να ζήσει και αποφάσισε να το νοικιάσει, παρόλο που του είχαν πει την ιστορία με το στοίχειωμα. Το νοίκιασε ωστόσο. Έτσι την πρώτη νύχτα, καθώς ξενυχτούσε στην προσπάθειά του να λύσει ένα δύσκολο πρόβλημα, συνάντησε το απειλητικό φάντασμα.

«ο θόρυβος της αλυσίδας, αρχικά μακρινός αλλά πιο έντονος όσο πλησίαζε, του τρύπησε τα αυτιά. Παρόλ’ αυτά ο Αθηνόδωρος καθώς ήταν αρκετά απασχολημένος με τις σημειώσεις του δεν διέκόψε τα γραπτά του, ώσπου ο μεταλλικός ήχος έγινε όλο και πιο συνεχής. Τότε σήκωσε το πρόσωπό του και μπροστά του στεκόταν το φάντασμα, ακριβώς όπως του το είχαν περιγράψει.».

«Η τρομακτική μορφή φαινόταν να του δείχνει κάτι με το δάχτυλό της, ο φιλόσοφος όμως της έγνεψε ότι ήταν απασχολημένος και επέστρεψε στα γραπτά του. Οι αλυσίδες χτυπούσαν αγριεμένα και επίμονα και ο Αθηνόδωρος ήρεμα σηκώθηκε από τη θέση του, πήρε τη λάμπα και έγνεψε στο φάντασμα να τον οδηγήσει».

Το φάντασμα οδήγησε τον φιλόσοφο σε έναν κήπο, όπου και σταμάτησε σε ένα συγκεκριμένο σημείο και έδειξε ακριβώς προς τα κάτω, προτού εξαφανιστεί. Ο Αθηνόδωρος σημάδεψε το σημείο και την επόμενη μέρα πρότεινε να σκαφτεί ο κήπος. Λίγα μέτρα κάτω από τη γη βρέθηκε θαμμένος ένας σκελετός δεμένος με σκουριασμένες σιδερένιες αλυσίδες. Έγινε η κατάλληλη ταφή για τα λείψανα και μια σειρά τελετουργικών στο σπίτι, ύστερα από τα οποία οι ένοικοί του δεν ενοχλήθηκαν ξανά.

Τίτλος πρωτότυπου: THE HOUSE OF ATHENODORUS
Μετάφραση – Απόδοση: Μαρία Ξ.
http://strangehellas.blogspot.com 

Related Posts
Η αρχη του κακου- ΝΕΚΡ…..ΚΟΝ (απο  φορουμ)
Εχω γραψει αρκετες εμπειριες μου σε αυτο το φορουμ,πισω απο την ασφαλεια της ανωνυμιας,ομως θελω να βγαλω επιτελους απο μεσα μου την πρωτη μου ιστορια,την οποια βιωσα με τον κολλητο μου ή αδελφο οπως τον λεω,γιατι ετσι τον νιωθω...Για να ανοιξεις καποιες πορτες πρεπει να εχεις το καταλληλο κλειδι αγαπητοι ...
READ MORE
Parole – Αννίτα Πάνια – Greek Ghosthunters
  Η ομάδα μεταφυσικών ερευνών Paranormal Research Crew - Greek Ghosthunters , μιλάει για τις έρευνες της στην Αννίτα Πάνια στην Εκπομπή Parole του καναλιού E.
READ MORE
UFO την ώρα που δημοσιογράφος μιλούσε!!!
Το βίντεο δεν προβλήθηκε ποτέ στο δελτίο ειδήσεων της Ρωσίας, αλλά...ανέβηκε στο youtube.Την ώρα που μια δημοσιογράφος από τη Ρωσία κάνει ρεπορτάζ, ένα φως εμφανίζεται στο βάθος... Το φως είναι εκτυφλωτικό και ο camera man παθαίνει σοκ!!Η δημοσιογράφος γυρίζει να δει τι υπάρχει, αλλά από το πολύ φως δεν βλέπει καλά.Μετά ...
READ MORE
To Φάντασμα στο Παλαιοχώρι της Μήλου
Στις 17 ΙΟΥΛΙΟΥ, ξεκίνησα με εναν φίλο μου για διακοπές στη Μήλο...Για να μην πολυλογώ, φτάσαμε μεσημέρι, και το βράδυ (μιας και μέναμε σε ένα δωμάτιο στο Παλαιοχώρι, 3-4 λεπτά με τα πόδια από την παραλία) είπαμε να παμε στην παραλία, μιας και θα είχε ελάχιστο φως να χαζέψουμε τα ...
READ MORE
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΝΑ ΔΙΑΣΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΤΟ 2007
Αυτό το πλάσμα εμφανίστηκε μέσα απο την κάμερα επιτήρησης να τρέχει σε έναν αυτοκινητόδρομο στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2007.Ενα βιντεο επιτήρησης σε εθνική οδό στο Ηνωμένο Βασίλειο συνέλαβε ενα παράξενο ανθρωποειδές πλάσμα να τρέχει σε μια εθνική οδό τεσσάρων λωρίδων κυκλοφορίας. Με την πλήρη ταχύτητα του βίντεο, μοιάζει σαν να είναι ...
READ MORE
ΣΑΝΑΤΟΡΙΟ ΜΑΝΑΣ ΒΥΤΙΝΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ-GREEK GHOSTHUNTERS VIDEO
Η ομάδα  GHOSTHUNTERS έκανε  άλλη μια  ερευνά στο  ΣΑΝΑΤΟΡΙΟ ΤΗΣ  Μ.Α.Ν.Α.Σ  ,ΒΥΤΙΝΑ  ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ...Ομάδα  τι  κάνουν??Είμαστε μια ερευνητική ομάδα που ασχολείται με το μεταφυσικό , ερευνούμε μέρη που παρατηρούνται περίεργα φαινόμενα ή ακούγονται ιστορίες για μεταφυσικές δραστηριότητες. Χρησιμοποιούμε ειδικό εξοπλισμό για την καταγραφή περίεργων φαινομένων. Αυτή η ομάδα φτιάχτηκε για όλους ...
READ MORE
Βίντεο: «Αυγά εξωγήινων» στην έρημο της Αριζόνα!!!
 Η Gerardine Vargas έκανε βόλτα στην έρημο, όταν είδε ξαφνικά μπροστά της χιλιάδες μικροσκοπικές μωβ σφαίρες.Ο περίεργος σωρός βρέθηκε στην έρημο της Αριζόνα. Τα μωβ σφαιρίδια είναι διαφανή και η σύστασή του μοιάζει υδαρή. Η Gerardine ειδοποίησε ένα τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, καθώς η ίδια δεν μπορούσε να εξηγήσει τι ήταν ...
READ MORE
Περίεργες Φωτογραφίες από το Σανατόριο της Πάρνηθας
Δείτε περίεργες φωτογραφίες από την έρευνα της ομάδας Paranormal Research Crew - Greek Ghosthunters στο Σανατόριο της Πάρνηθας.   
READ MORE
Τεράστιο UFO πάνω από τον Επιστημονικό Σταθμό Mawson στην Ανταρκτική.
 Αυτή η θεάση αναφέρθηκε σε μας από έναν αναγνώστη μας. Έπιασε αυτό το τεράστιο UFO σε διάφορες εικόνες και βίντεο. Δυστυχώς όμως το βίντεο δεν λειτούργησε, αλλά το άγνωστο αντικείμενο πραγματικά είναι φανταστικό! Οι φωτογραφίες είναι από το το live web cam στο σταθμό Mawson στην Ανταρκτική, και εμφανίζει έναν ...
READ MORE
ΠΑΡΑΞΕΝΑ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ
Ότι πιο περίεργο θα το βρείτε εδώ , είμαστε σε συνεργασία με την Ελληνική ομάδα μεταφυσικών ερευνών Paranormal Research Crew- Greek Ghosthunters και θα προβάλουμε υλικό από τις έρευνες τους!!!
READ MORE
Η αρχη του κακου- ΝΕΚΡ…..ΚΟΝ (απο φορουμ)
Parole – Αννίτα Πάνια – Greek Ghosthunters
UFO την ώρα που δημοσιογράφος μιλούσε!!!
To Φάντασμα στο Παλαιοχώρι της Μήλου
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ
ΣΑΝΑΤΟΡΙΟ ΜΑΝΑΣ ΒΥΤΙΝΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ-GREEK GHOSTHUNTERS VIDEO
Βίντεο: «Αυγά εξωγήινων» στην έρημο της Αριζόνα!!!
Περίεργες Φωτογραφίες από το Σανατόριο της Πάρνηθας
Τεράστιο UFO πάνω από τον Επιστημονικό Σταθμό Mawson
ΠΑΡΑΞΕΝΑ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ

Αφήστε μια απάντηση